Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Pane Karasi. Nechápu dost dobře, proč tak toužíte po všeobecném protiruském postoji. Sice jste něco zaslechl nebo četl o invazi v 1968 atd. i o ledasčem jiném. Já jsem zase měl to štěstí ve věku o málo mladším na konkretní zážitky z 2. sv. války ( metráková letecká bomba vybuchla asi 25 m ode mne, druhá jen asi 10 m, ale ta nevybuchla). Taky si o ní něco přečtěte, ne o politice, o válce samé. Rok 68 vidím jako banální epizodku. Komunizmus u nás jsem prožil celý, a krajně nerad bych, aby se vrátil.

Nicméně čas plyne a vše se nějak vyvíjí. A je to jako o volbách, obvykle nám zbývá volit menší zlo. Se sympatiemi k mocnostem je tomu podobně. Sice je nám na staraně silnějšího západu blaze a cítíme se svobodně, ale to ještě není vše. Pokud dojde, a to i Vaším přičiněním (jak to cítím z vašeho textu) k válce třetí, jaderné, vůbec nebude záležet na tom, kdo byl na jejím začátku silnější.

A která velmoc byla větším zlem, doufám pak už nebudu hodnotit já, a je otázkou, zda vy. Doporučuji tedy věnovat pozornost oběma stranám možného konfliktu.  Sám považuji současný vývoj, v podstatě směřování k umístění vojenské základny USA 300 km pod Moskvu, za akt supernebezpečné agrese. Vy možná ještě za obranu. To je ta otázka k diskuzi.

// Jan Keller:  „Konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem není totéž, co fotbalový zápas. Nemůžeme se stát fanouškem jednoho týmu a přát si, aby byl druhý na hlavu poražen."//

A citát ač výstižný, malinko nepřesný. Jde o konflikt USA - Rusko.

Zdravím, a přeji i vám taky 65 let v míru.

https://www.youtube.com/watch?v=zgu0lAHO6As

http://stanislavhuml.blog.idnes.cz/c/421113/Odmitam-byt-uzitecnym-idiotem.html#t2

http://www.novarepublika.cz/2014/08/ukrajina-je-treba-si-pripomenout-jak-to.html#more

http://www.youtube.com/watch?v=pHqc-YgbsVg

https://www.youtube.com/watch?v=LXrnprlMyB8

0 0
možnosti

mládežník Karas tvrdí, že na území Polska, zabraného Ruskem, byla tvrdá rusifikace. Jen nám nevysvětlil, jak je možné, že výsledkem té rusifikace byla ukrajinština. Rusky se totiz na Ukrajině mluví hlavně ve východní části, která nikdy Polsku nepatřila. Naopak v západní části Ukrajiny (Halič, Volyň), která polsku dříve patřila, se mluvilo a mluví téměř výhradně ukrajinsky.

Takže Poláci nejspíš podlehli ukrajinifikaci.;-D

0 0
možnosti
JR

J24a56r64a 78R83a43n28k

1. 10. 2014 18:58

Lide se bouri vsude proti diktaturam, V Hong Kongu se prave odehrava jiz druhy rok nejvetsi demonstrace, desetitisice lidi protestuji proti despticke komunisticke vlade, prave dnes V Narodni den CinyR^

Huge crowds join Hong Kong protests on ... - CNN.com

http://www.cnn.com/2014/10/01/world/asia/...hong-kong-protests/index.html

updated 11:18 AM EDT, Wed October 1, 2014. STORY ... Pro-democracy demonstrators gather for a third night in Hong Kong on Tuesday, September 30.

Hong Kong standoff continues on China's National Day ...

http://www.cnn.com/2014/09/30/world/asia/...hong-kong-protests/index.html

Pro-democracy protests in Hong Kong are expected to grow on Wednesday as many people have a day off for ... updated 10:42 AM EDT, Wed October 1, 2014.

Hong Kong protesters jeer Chinese flag - USA Today

http://www.usatoday.com/.../2014/.../democracy-protests-hong-kong/1646654...

Calum MacLeod, USA TODAY 3:26 a.m. EDT October 1, 2014. Pro-democracy protesters ... Photos: View gripping images from inside Hong Kong protests.

Protest leaders and Hong Kong government refuse to budge ... http://www.theguardian.com › News › World news › Hong Kong 23 hours ago - The Guardian, Tuesday 30 September 2014 13.59 EDT ... Pro-democracy protest leaders in Hong Kong and the region's government refused to ...

1 0
možnosti
Foto

Vy jste ale nevysvětlil, proč je nutné zaujmout apriori protiruský postoj, např. konec konců lze uvést příklady z naší historie, kdy jsme si Rusy, respektive Sověty sem zvali. Vedoucí představitelé národního obrození výslovně vyslali generála Červinku, aby tady zorganizoval příchod carských vojsk. V r. 1940 doc. Krajina tu zase výslovně zval Stalina, čímž se chlubí ve svým pamětech. Proč nenavázat na tuto tradici?

1 1
možnosti
PV

ptáte se - Takže co ještě dalšího by se mělo stát, abychom zaujali k ukrajinské krizi protiruský postoj? - tak za sebe Vám odpovím, že by musela UA zaplatit RF dluh za plyn a ropu. K celé te krizi zaujímám zcela neutrální stanovisko (nestavím se na ani na stranu EU, ani na stranu RF), protože si za to mohou ukrajinci sami, diky nečitelné politice (co dva roky volí do parlametu strany o 180° otočené) a politici pak vytvářejí neskutečné zadlužení země vůči ruskému medvědovi, což je velmi, ale velmi nezodpovědné, navíc se u těch politiků vždy najde neskutečné množství majetku, který nemohl být získán legálně.

1 0
možnosti
KS

Studenti čtou a píší noviny? Takže opět politická agitace a oblbování mladých?

Pane Babiši, asi byste přece jen jako majitel MF DNES měl na kvalitu svých tiskovin více dohlížet ...

1 1
možnosti
MK

Prosím? Text je má autorská práce, pan Babiš ani MF DNES do něj nezasahovali.

1 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Začátky jsou těžké.