Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neřekl bych, že předsudky, ale statistická zkušenost.

V každé jmenované skupině je, řekněme, většina OK. Jen menší procento se chová - nepřijatelně, což na ty slušné vrhá neblahé světlo. Ale protože s tím nechtějí / nemohou něco udělat, mají smůlu. Nálepka jim zůstane.

1 0
možnosti

Další příklad: lidé , kteří prošli českým opatrovnickým soudnictvím říkají, že všichni soudci/soudkyně jsou debilové. Ale to vůbec není pravda, protože to platí jen pro 90 procent z nich

3 0
možnosti

Diskuze zde jasně ukazuje, že máte pravdu. Na druhou stranu, ruku na srdce, kdo z nás nějaký ten předsudek v sobě nenosí?:-)

1 0
možnosti

Jo vazena Pani

Jedno co jsem se naucil v New Yorku se zbavit predsudku lidi.Kazdy den jsem jednal s lidmy ruznych ras a narodnosti. Vite co jsem zjistil? Jsou to jenom lidi ( nekteri dobri, nekteri  spatni). Vetsina lidi s vami bude jednat tak jak vy s nimi. Kdyz budete slusny a pratelsky na 99% se vam to vrati.

Ale kdyz se na kazdeho budete mracit nebo stale jednat ve strachu,taktez s vami budou jednat ti druzi.

2 1
možnosti

Černoši tvoří tuším skoro 80% obyvatelů věznic a cca 10% podíl na obyvatelstvu. I Obama prohlásil, že si jeho žena pevněji chytí kabelku, když večer sama na ulici potkávala černocha....

Mezi černochy je tuším cca 10x víc vražd, než mezi bílými..

Smí tato fakta vést k nějakému předsudku?

Nebo je to zakázané?

4 0
možnosti

Tomu čemu říkáte předsudky, je lidová moudrost. Vy jste to pojal jako typický demagog. Přidal tam slovíčko všichni, aby s tím nikdo nemohl souhlasit, protože je jasné, že 100% to nikdy není. Těmito termíny nikdy, všichni, vždycky se obvykle vyjadřují ženy. Dost trapný pokus, pane kolego.

2 2
možnosti

musim reagovat na "Všichni muslimové by nás nejradši podřezali"

cca 20% muslimu si mysli, ze urazka mohameda by se mela trestat smrti. 

cca 60% muslimu si mysli, ze obpadlictvi od islamu se ma trestat smrti.

co to znamena? ze si sem mame brat muslimy jen kvuli tem 40% rozumnych?  

kolik % opilych ridicu zpusobi smrtelnou nehodu? 10%? preste nechceme opile ridice, neb muzeme smele prohlasit, ze opily ridic je pro spolecnost smrtelne nebezpecny..

5 1
možnosti

Já bych předsudky neodsuzoval. Každý nějaké má (ať už čistě osobní nebo sdílí nějaké obecně rozšířené). Pomáhají vyznat se ve složitém světě a jsou i jistou formou obrany vůči nežádoucím vlivům. A ne všechny jsou škodlivé a nebezpečné.

Škodlivější a nebezpečnější je jejich násilné vyvracení a implantace jiných, často úchylnějších, škodlivějších a nebezpečnějších. V tom jsou "experty" různí pseudohumanisté a vůbec sluníčkáři, kteří se veřejnosti stůj co stůj snaží vnutit své předsudky, že utiskovaní jsou jen romové a jiní "barevní" nebo že ten, kdo nesdílí jejich úchylné teorie, je rasista, xenofob a nácek.

7 1
možnosti

Máte sice pravdu, že ne všichni Rusové, ne všichni Němci, ne všichni Arabové, Romové apod., jsou takoví či onací, ale bohužel z celkového charakteru průměrného Rusa, Němce nebo Araba musíme vycházet, máme-li být opatrní. Ne všichni obyvatelé Chánova jsou nebezpeční, ale já pro jistotu do Chánova nejezdím.

Příměr můžeme najít i v přírodních jevech: Lavina také spadne jednou za tři roky, ale přesto v jistých částech roku nesmíme chodit do lavinových polí. V drtivé většině případů je ta opatrnost nakonec zbytečná, protože by se vůbec nic nestalo, kdybychom tam šli, ale předem to nikdo nemůže vědět. Musíme na ty oblasti aplikovat něco jako kolektivní vinu.

Stejně tak ne pokaždé, když to vypadá na silný vítr a silný déšť, k tomu doopravdy dojde, ale přesto v dobách, kdy neexistovala meteorologická služba, museli za těchto příznaků bouře zůstat rybáři doma a nemohli vyjet deset kilokmetrů od pobřeží na moře.

Kdyby Evropa udělala to jediné, co by velel zdravý rozum, tedy výrazně omezila přistěhovalectví z Afriky, tak by bylo sice velice smutné, že by to dopadlo i na ty Afričany, kteří by tady nakonec byli zcela bezproblémoví a kteří by se zapojili do pracovního a vzdělávacího procesu, nicméně z pohledu Evropy nevidím jiné řešení.

8 1
možnosti

současní Němci rozhodně nejsou národní socialisté dělnicko-němečtí

Naproti tomu cikánské etnikum má prokazatelně vysokou pravděpodobnost nízkého IQ a sklonu k asociálnímu chování.

Všichni muslimové nerealizují terorismus, ale pevně věří tomu, že Korán je soubor božích příkazů k tomu jak se mají chovat a Korán vyloženě obsahuje příkazy v rozporu s lidskými právy.

10 1
možnosti

Křesťané jsou povětšinou vcelku normální lidé s vyjímkou psychického bloku jakmile je řeč o faktech týkajících se předmětu jejich uctívání. Ale ten aspoň nevybízí k zabíjení nevěřících jako Korán.

Rusové s komunismem jako národ až tak moc společného nemají.

5 1
možnosti

J45o76s21e59f 29N90i72k77l

24. 3. 2015 19:10

Michale, pěkně jste to napsalR^R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Začátky jsou těžké.