Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Křesťané nemají povinnost platit poplatky či chcete-li odpustky např. při mši v kostele. Dělají to z vlastní vůle, ve vší víře, že jejich pomoc dopadne na úrodnou půdu. V jiném případně se tyto vybrané peníze použijí na renovace ve farnosti. Samozřejmě odpustky jak mnozí víme jsou dávno zapomenutou praxí středověké církve. Odpustek čili odpuštění nebo také ,,Svátost smíření" je praktikován v KC samozřejmě hlavně modlitbou po předem vykonané zpovědi, ovšem lze toto odpuštění doplnit i pomocí bližním(u) a to jakýmkoliv možným způsobem, což záleží na situaci a předpokladech. Samotné odpuštění nelze brát zcela jako zištnou výhodu ve smyslu ,,hurá nyní jsem bez hříchu" ,to je velký omyl! Hlavním smyslem odpuštění je dotyčnému prokázat dobrodiní s cílem, aby již takové poklesky nepraktikoval, neboť křesťané dobře vědí, že chtějí-li odpuštění, pak i oni musí odpouštět.

4 0
možnosti

J26o85s74e33f 37P64o11t62r

25. 3. 2015 19:36

"Podle mého názoru víra není záležitost cíkve"

Jenže žiješ ve společn osti, která v morálních otázkách ještě čerpá z křesťanství. Až tento zdroj vyschne, klidně se může stát, že některý hluboce  věřící bude následovat jiného hluboce věřícího, Adolfa Hitlera, který odvrhl  morálku současných církví a vytvořil si vlastní morálku, že je  Prozřetelností předurčen v čele německého národa ovládnout svět. Jeho konec jistě znáš, sebevražda a na 70 milionů nevinných mrtvých.

Jiné hnutí, které dokonce odvrhlo i myšlenku Boha  a místo něj zavedlo  věčnou hmotu,  vědu, evoluci a pokrok má v prvních 2/3 20. století za sebou na 100 milionů mrtvých. Jen v Sovětském Rusku na 55 milionů (viz : Solženicyn : Souostroví Gulag)

3 0
možnosti
Foto

Jsem pokřtěný křesťan (?), který na krku nenosí kříž ani malý (asi to začnu dělat, až to někdo zakáže). Znechucení vašimi zkušenostmi chápu (mohl jste zažít i horší). Přesto stojí za úvahu, zda vůbec něco jako privátní víra existuje. Každá má nějaký obsah a sotvakdo je takový kabrňák, aby něco kloudného vypotil sám ze sebe. Kromě toho nejde jen o víru, ale i o sdílení víry (s někým dalším). Vybírat si z různých věrouk jen to, co se konkrétnímu člověku líbí (hodí), to se příliš neliší od bezvěrectví (bezvěrci se nelíbí nebo nehodí nic). Jinak máte v lecčem pravdu (a pokud jde o víru, nebývá dobré skočit na první špek, který se namane: trocha zkoumání a zrání neškodí).

2 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Začátky jsou těžké.