Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

Je příjemné vidět, že zdaleka ne všichni mladí mají makovici jako všichni ti Cvalíni..

Naopak, autor blogu to má v hlavě srovnané velnmi dobře..

R^R^R^

10 5
možnosti
ZM

"Lidé by si nadále měli připomínat, co se tu posledních 50 let tady dělo."

Ano, to by rozhodně měli! I druhá polovina z těch 50 let je hodně "výživná".

4 1
možnosti
AK

KSČM mohla být zrušena, ale nebyla. Tak s tím žijeme a žijme dál. Co jiného byste chtěl dělat?

A připomínat si posledních 50 let? Proč?

Stačí posledních 25let:

1) především velké firmy a horní příjmové kategorie snižují svůj příspěvek do státní pokladny. Daň ze zisku byla v 90.letech 55%, nyní je o 2/3 nižší a činí 19%. Fyzické osoby se daní lineární 15%-ní daní, když nejvyšší příjmové skupiny měly v 90.letech díky progresi 47%-ní zdanění. K tomu bylo zastropováno pojistné.

2) nízkopříjmové skupiny neplatí žádné daně kromě DPH a spotřebních daní - nemají z čeho.

3) střední vrstvy se tak stávají hlavním sponzorem státního rozpočtu

Ovšem jestli má část vlivných a bohatých profitovat ze snížení daní, zastropování pojistného a peněz, které jim poskytuje korupce (odhadem 40 až 120 mld.ročně), musí peníze nechat pracovat.

Výhodnou, neboť přímo státem garantovanou oblastí zhodnocení soukromých zdrojů je privatizace až dosud veřejných systémů či jejich částí. Privatizované pojistné systémy (penzijní, zdravotní, školský aj.) budou inkasovat pojistné především od středních vrstev. To znamená, že velká část toho, čeho se nyní lze zmocnit korupcí, bude napříště odevzdávána vlivným skupinám zcela legálně.

Právě tuto zásadní transformaci peněžních toků provádějí reformy. Reformátorům nejde o naše klidné stáří, o naše zdraví či o kvalitu vzdělání pro naše děti. Reformy umožní legalizovat transfer peněz od středních vrstev směrem nahoru.

Stát v posledních zhruba pěti letech ročně vybírá pravidelně o zhruba 200 miliard méně, než by bylo zapotřebí na zajištění chodu státu a veřejného sektoru alespoň na dosavadní úrovni. Zhruba tři čtvrtiny této sumy jsou každým rokem připsány ke státnímu dluhu, o zbylou čtvrtinu se oseká veřejný sektor a příjmy zaměstnanců. Až bude stát takto vyhladověn, bude zprivatizován hluboko pod cenou, podobně jako se to přihodilo mnoha podnikům v devadesátých letech.

5 3
možnosti

A co jako? Že by to dali komouši do kupy?8-o

1 1
možnosti
Foto

Co myslíte šíleně progresivním zdaněním? Zjistil jste si, jaké progresivní zdanění je uplatňováno v současnosti v USA?

2 2
možnosti
Foto

Ke škodě americké ekonomiky.

4 2
možnosti
Foto

Nepochybně. Problém spočíval v tom, že mezitím byly nové strany infiltrovány bývalými komunisty, prokuratura a soudy obsazeny komunisty a konců konec, nová moc byla vystavěna na základě kontinuity práva a dohody o pokojném „předání“ státu. Ze všech těchto důvodů nešlo v podstatě o revoluci, ale o pokračování reálného socialismu novými formami.

10 0
možnosti
Foto

Tak proč toto pokračování reálného socialismu tak rád bráníte?

1 5
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Začátky jsou těžké.